PRAKTIJKGERICHTE WORKSHOPS ZWEETWERK


"If You Want To Achieve Something, Just work For It... It's That Simple!"

 • WORKSHOP ZWEETWERK - BASIS


  kostprijs €75 pp

  Max 4 honden
  theorie & spoor, 250-300m
  duur: 4 uren


  Deze workshop is specifiek bedoeld voor voorjagers en honden die nog niet zoveel (praktijk-)ervaring met zweetwerk hebben en die zich met de juiste theoretische kennis (verder) willen verdiepen in zweetwerk. De focus ligt hier op het technische aspect van het leren lopen van het zweetspoor zelf en het werken aan het wederzijds vertrouwen tussen nazoekhond en voorjager.

  Het eerste deel van de workshop bestaat uit een multimediapresentatie waarin de basistheorie aan bod komt: Waarom gaat mijn hond in de fout op het zweetspoor? Welke factoren versterken het risico op fouten? Hoe leer ik mijn zweethond lezen? Hoe reageer ik hier op en hoe maak ik hem spoorvast?

  Daarna gaan we richting trainingslocatie waar elke deelnemer de kans krijgt om een zweetspoor te lopen. Voor alle deelnemers worden er vanzelfsprekend aparte sporen gelegd. • WORKSHOP ZWEETWERK - NATUURNAZOEK

  kostprijs €75 pp
  Max 4 honden
  theorie & spoor, 400-500m
  duur: 4 uren  Deze workshop is voor teams die al een behoorlijke zweetwerkkennis en -ervaring hebben, teams die al heel wat kilometers trainingssporen erop hebben zitten, en die het aspect van wederzijds vertrouwen tussen nazoekhond en voorjager volledig onder de knie hebben. Deze workshop biedt de nodige theoretische kennis ter voorbereiding van de gevorderde privétrainingen, waarbij de focus verschuift van het puur technische aspect van het spoorlopen, naar het trainen van uithouding & concentratie, en het leren maken van juiste analyses, inschattingen, beslissingen, etc... op meerdere vlakken!

  Het eerste deel van de workshop bestaat uit een multimediapresentatie waarin de theorie aan bod komt. Daarna gaan we richting onze trainingslocatie waar elke deelnemer de kans krijgt om zijn/haar zweetspoor te lopen. Voor alle deelnemers worden er vanzelfsprekend aparte sporen gelegd.


WORKSHOP ZWEETWERK -VEILIGE OMGANG WAPEN TIJDENS DE NAZOEK & VANGSCHOT PLAATSEN


Vanaf 2023


Deze workshop is voor zweethondengeleiders die dieper willen ingaan op veilige omgang van het wapen specifiek tijdens de nazoek. In deze workshop gaan we ook dieper in op het hoe een correct vangschot plaatsen, in welke situaties kies je ervoor om een vangschot te geven en vooral, wanneer KAN en MAG ik een vangschot geven?

Het tweede deel bestaat uit verschillende praktijkoefeningen die plaats vinden in een schietbioscoop.